HTML

Párizsban töltött Erasmus félévem

2010.09.01. 07:44 m.alexandra

Welcome week

Kedden beindult a verkli, elkezdődtek a mindenféle ismerkedős programok, városnéző túrák, és persze a délutáni francia órák is. Elég fárasztó 3tól fél8-ig francia dumát hallgatni, de meg kell szokni, később csak rosszabb lesz, mikor reggeltől estig az megy majd :)

A mesterszakon amit itt végzek, kb 25-en vagyunk, mi magyarok 3-man vagyunk, így az olaszok után mi vagyunk a második legnagyobb létszámú nemzet :D Mondjuk 20 főből nem nehéz... Már most riogatnak minket, hogy nem olyan ez egy elit iskola, ahol nem osztogatják a jó jegyeket, úgyhogy nem is reménykedjünk az ötösben. Amúgy itt 1-től 20-ig vannak az osztályzatok, de úgy hallottam 20-ast még nem nagyon kapott senki :)

A francia mellett azt is meg kell tanulnunk a héten, hogy itt a Sciences Po-n hogyan kell referálni. Persze elit suli, semmi sem hagyományos. Nagyon komolyon formai követelmények vannak az írásbeliknél, a szóbelin pedig az időkorlátot veszik komolyan. Tehát nem Corvinus :)

A mai program: délután órák, majd este buli. :) Ma van az eső International Student Party, egy állóhajón a Szajnán. A belépő 10 eurót kóstál, ebből 4 euró lefogyasztható, ami végülis nem is rossz, mert az üdítő 1, a sör 2 és a rövid 3 euróba kerül. Kiváncsi vagyok milyen lesz, csak még ki kell találnom, hogy jutok haza este.

Tegnap sikerült minden Erasmusos papírt hazaküldeni, ami hozzátenném nem volt olcsó, mert a faxolás oldalanként 2 euró. Mondjuk szerintem annyit igazán megtehetnének a hallgatóknak, hogy az irodájukból átfaxolják a papírokat a Corvinusra, az ügyintéző hölgyike mellett volt is egy fax, megkéreztük hol lehet faxolni, és persze azt mondta papírboltban, itt nem.

Holnap elutaznak a főbérlőmék, úgyhogy októberig enyém a lakás, és végre egyedül leszek :) És tegnap megérkezett a maradék cuccom is, amit egy barátnőmék kihoztak kocsival, így már minden itt van, semmi nem hiányzik.

Remélem mindenki jól van, adjatok életjelet magatokról, otthon is biztos zajlik az élet. :)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szandraparizsban.blog.hu/api/trackback/id/tr102263582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alßert 2010.09.01. 13:15:53

Egész jól hangzik! Te szerzed meg az első 20ast majd ez tuti :P :)
süti beállítások módosítása