HTML

Párizsban töltött Erasmus félévem

2010.08.29. 18:25 m.alexandra

Az első hétvége

Tegnap tettem egy elég nagy sétát a városban, azt terveztem, hogy felmegyek a Notre Dame tetejére, de nem tudtam, mert rengetegen álltak sorba, így inkább csak sétálgattam a környéken. A Notre Dame a városon belül egy kisebb szigeten fekszik, és gyakorlatilag a sziget minden pontjáról látható. Olvasgattam az útikönyvemet útközben, és láttam, hogy a környéken más kisebb templomok is vannak. Kettőbe is bementem, az egyik Párizs legrégebbi temploma, a jövő héten lesz egy koncert Liszt műveiből, lehet hogy megnézem.

Végre sikerült berendezkednem a szobába is. Igazából a kipakolásnál jöttem rá, hogy a 2 bőröndnyi ruha sem volt túl sok... Máskor ennyit 2 hét alatt elhordok :D Úgyhogy este elmentem körülnézni a Champs Élysées-re, hátha vannak még kiárusítások, de sajnos itt már vége a nyárnak, mindenhol csak őszi-téli cuccokat lehet kapni. Az árak egyébként nem igazán magasabbak mint otthon, de szerintem teljesen más a választék.

Kerestem valami kardigánt, amit fel tudok venni ha hűvösebb van, mert nálam csak dzseki van most. Hát sima kardigán az sehol sincs, csak olyan, amin marhanagy rózsa vagy masni van... De azért még reménykedem, majd a jövő héten újra próbálkozom.

Elég érdekesen állnak hozzá a franciák az időjáráshoz. Tegnap kb 23-25 fok lehetett, és ballonkabátban meg téli csizmában mászkáltak. Én meg papucsban meg rövidujjúban...

Készült megint pár fotó a Notre Dame-ról, meg az esti sétám során a Champs Élysées-ről is, lehet nézegetni. :)

Holnap kezdődik a suli, kiváncsi vagyok, mi lesz. A rengeteg adminisztrációs hülyeség miatt már most érzem, hogy ideges leszek :D

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szandraparizsban.blog.hu/api/trackback/id/tr842256863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alßert 2010.08.30. 23:41:03

összevesztél ma valakivel az admin pultnál? :)
süti beállítások módosítása